Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Rubus / Braam


 

Herkomst

Waar komt uw plant vandaan?
Als het een echte topper is uit de kassen van
Blooming Dreams.
Van origine ligt hun werkelijke plaats van
herkomst heel ergens anders.
Ga even met ons mee op ontdekkingsreis
naar de herkomst van uw plant.

 

 

 

 

 

Rubus /  Braam

Al sinds heel lang komt de framboos van nature voor in Europa. De struiken groeien in open plekken in het bos en aan bosranden. Van oudsher laten de mensen zich de vruchten goed smaken. De teelt begint in de Middeleeuwen en heeft zich van jaar tot jaar verbeterd. U zou het misschien niet zeggen, maar de framboos is, net als de braam trouwens, lid van de rozenfamilie. Er zijn meer dan 600 framboossoorten en een ervan, een sterke en goed vrucht gevende variant, wordt voor u door Blooming Dreams gekweekt.
Ook de braam is een echte Europese plant. In het wild ziet u hem langs bosranden en wegbermen en, als ze vrucht dragen, zijn er vaak mensen bezig met bramen plukken. Heel voorzichtig, want de wilde braam heeft stekels en doornen. Voor de teelt selecteerde Blooming Dreams uitsluitend stekelloze rassen, dus u kunt met een gerust hart bramen uit eigen tuin plukken. Er groeien elk jaar nieuwe stengels aan waarvan alleen de tweejarige stengels vrucht dragen.

Hieronder ziet u de verzorgingtips

Standplaats: in de luwte, uit de wind. Uitstekend geschikt voor terras en balkon, planten zijn winterhard (kunnen in de volle grond geplant worden)
Licht: wel licht maar niet direct in de volle zon
Water: in de zomer elke dag, andere seizoenen 1x per week
Plantvoeding: in de zomer 1x per 2 weken, niet in de winter
Temperatuur: tussen de -7 en 20 graden Celcius
Wind: geen wind of zo min mogelijk, nooit op de tocht